Prezi Perfect

Buiten het moederschap heb ik ook nog een ‘echte’ baan. Ik werk bij een gezellige zorginstelling, geef training, coach medewerkers en bemoei me met alles wat met opleiden, ontwikkelen en innovatie te maken heeft.

Zo organiseerde ik de afgelopen twee maanden de KBM (Krachtgerichte basismethodiek) Challenge. Een wedstrijd waarbij alle vijftig! locaties werden uitgedaagd een idee of product in te leveren wat bijdraagt aan betere woonbegeleiding voor onze klanten.


Project op de rit, inzendingen stroomden langzaam binnen, jury koos een winnaar. Nu moest ik aan de bak. Ik had mezelf als doel gesteld om van alle inzendingen een Prezi te maken. Leek me leuk om al die fijne ideeen te delen in een presentatie en dat iedereen er dan weer zijn voordeel mee kon doen.


Hoe moeilijk kon het zijn, zo’n Prezi? Een tijdje half jaar geleden training gevolgd bij Sander Kats, nou dat ging ik wel even cheffen. Ik had een tof idee, ik wilde de kaart van Amsterdam als achtergrond en dan de inzendingen van de locaties bij de desbetreffende straatnaam naar voren laten komen. In de verte hoorde ik heel zachtjes de laatste woorden van Sander aan het einde van de training: ‘Het is wel handig om er meteen mee aan de slag te gaan, anders ben je deze kennis zo weer kwijt.’


Stemmetje in mijn hoofd: ‘Jaja, dat zeg je ook altijd tegen je deelnemers in een training, zal wel meevallen toch?’


Eenmaal achter de computer: ‘Ahum, uh, hoe zat het ook alweer?’ Dat viel op zijn zachtst gezegd een beetje tegen. Ik had om te beginnen iets duidelijker kunnen aangeven hoe de deelnemers hun inzendingen moesten aanleveren. Nu kreeg ik ALLE soorten documenten die je maar kon bedenken..grrr. Van Word (niet werkbaar) tot Powerpoint (heel handig). Ik ben er dagen mee bezig geweest, heb mijn oorspronkelijke idee los moeten laten en hier is dan het resultaat. Prezi voor beginners.


Eigenwijs? Behoorlijk! Sander had namelijk heel lief aangeboden dat ik mocht bellen/mailen/faxen als ik er niet uit zou komen. Zelf doen… ZO VERMOEIEND.Hulp vragen, blijft een dingetje.

Geplaatst

in

door

Tags: